Keramiek cursus

Handvormen:

handvormen Atelier Brandstof

Werken met klei! Altijd al met je handen in de klei willen zitten? Of wil je het gewoon eens proberen? Bij Atelier Brandstof ben je aan het goede adres. Je kan leren handvormen (boetseren). Hierbij leer ik je de verschillende technieken: duimpotje, opbouwen met rolletjes klei of werken met platen klei. Hierna kan je zelf bepalen wat je zou willen maken en samen bekijken we wat er mogelijk is. Er zijn verschillende soorten klei aanwezig in het atelier. Ook zijn er mallen aanwezig om borden en schalen te maken.

Draaien op de draaischijf

Leer in 15 lessen centreren, bodem zetten en optrekken. De eerste paar lessen ben je druk met het onder de knie krijgen van de techniek van het centreren. Je start met bolletjes klei van ongeveer 300 gram. Draaien op de draaischijf vergt veel oefenen. Zodra je de techniek een beetje onder de knie hebt kan je zelf bepalen wat je wil gaan draaien. Er zijn verschillende kleuren draaiklei in het atelier aanwezig om mee te draaien. Atelier Brandstof heeft 5 draaischijven beschikbaar.

Gieten

gietklei

In het atelier is een beperkt aantal gietmallen aanwezig om kennis te maken met de techniek van het klei-gieten.

Decoreren:

In het atelier zijn veel soorten glazuur aanwezig waarmee je je werkstuk kunt decoreren. Ook zijn er engobes (gekleurde kleislib) aanwezig en kan je ook gebruik maken van keramische verf, majolica’s en onderglazuren.

Wanneer?

De cursussen worden gegeven op de maandag-en dinsdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Overdag worden er cursussen gegeven op dinsdag- en woensdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Wie?

Beginners en gevorderden werken door elkaar. iedereen werkt aan zijn eigen werkstuk. Volg je al een cursus bij Atelier Brandstof dan heb je voorrang bij de aanmelding van de cursussen in het nieuwe seizoen.

handgedraaid keramiek

Kosten?

De kosten voor een cursus bedragen €272,00 (prijs per 1 januari 2024) euro voor 15 lessen. Deze kosten zijn exclusief materiaal en stookkosten. Het materiaal wordt aan het einde van de cursus afgerekend.

Aanmelden:

Aanmelden is mogelijk in de periode vanaf half december en vanaf de maand juni. Stuur een mailje naat: Tinablacquiere@atelierbrandstof.nl Atelier Brandstof werkt niet met een wachtlijst. Vol is vol. Als er nog plekken vrij zijn verstuur ik een nieuwsbrief waarin deze vermeld worden. Je kan op de home pagina van deze website aanmelden voor de nieuwsbrief. Ook in de agenda klik hier staan vrije plekken vermeld.

Les gemist?

In overleg kun je je les op een ander cursusmoment inhalen. Let op: er is dan niet altijd een draaischijf beschikbaar.

Reacties zijn gesloten.